Shanghai, dag 4-5.

På torsdagen hade vi första mötet med klassen där vi bland annat introducerades för Exportakademien, som är med och anordnar vår vistelse här i Kina, och som vi arbetar tillsammans med framöver. På eftermiddagen återvände vi till den billiga marknaden och köpte på oss lite fler fina småsaker.

Fredagen bjöd på en rundtur med klassen. Vi åkte till Shanghai Museum och fick se en hel del historiska föremål från olika delar av Kina. Därefter åkte vi tillbaka till Old Town, som vi kallar det, och besökte ett gammalt tempel där vi fick se templets buddhistmunkar läsa dikter/sjunga under någon slags mässa, eller vad man ska kalla det. Tydligen var det första gången på 100 år som munkarna hade denna mässa. Lite häftigt.
I ett annat tempel fanns det tre altare med statyer av olika gudar framför, där man kunde be till gudarna genom att önska sig något. I did. För att behålla turen om en önskan slår in måste man dock återvända till platsen där önskningen gjordes och tacka gudarna. Oh well, det är det väl värt antar jag! Haha.


Shanghai street-view.


Här är det trevliga hostel som vi åt frukost på så gott som varje dag i Shanghai.


Varför har vi inte panda-buskar i Sverige?!
Supermysiga "Old Town". Cred till Madde för de fina bilderna därifrån.


På lördagmorgonen var vår vistelse i Shanghai över och hela klassen hade packat sitt bagage för att resa vidare till Xitang. Detta är en liten stad i en stad, kan man säga, med trånga gator och gränder som omringas av en stor flod. Staden var väldigt fin på kvällen, då gränderna lystes upp i skenet från otaliga lampor. Vi åkte på en liten båttur längs floden för att svalka oss en aning.
Vistelsen var trevlig medan vi fortfarande befann oss utomhus, men jag hade gärna skippat att sova över i staden och istället åkt tillbaka till Shanghai på kvällskvisten. Vi fick nämligen bo i ett skabbigt hotellrum där det satt en enorm kackerlacka på gardinen och sängen i princip var en träplanka med ett lakan på. Detta var dessutom efter att vi fått byta rum, då rummet vi egentligen skulle ha bott i hade ett stort jävla hål i taket ovamför den ena sängen. Nice... eller inte. Det enda positiva med detta var väl att vi slapp betala för rummet då det togs om hand av skolan. Men som sagt, det var det enda.

Kommentarer
Postat av: Gila

Pandabuskar!

2012-04-29 @ 18:17:11
Postat av: Mariah Vincie

Naaajs!!

Hur mycket kostar systemkamerorna där borta samt GoPro?

Om hittar en för ett bra pris så kan du säga till så att du kan sedan köpa en för moi!

Vi kom hem snart moster min, saknar dig!

2012-04-30 @ 12:11:38
Postat av: elin

Guuuuud va söta pandabuskarna va!!!! Hoppas allt är bra med dig! :D

2012-05-04 @ 12:51:52
Postat av: Sofie

Vaddå, skulle det inte vara skoj om det mitt i natten stack ner ett huvud genom ett hål i taket för att snacka lite? :p hehe, skönt att ni bara behövde vara där en natt.

Kan du inte ta med dig en pandabuske hem?! :) Bilden får mig att tänka på när vi gick på Boland och vi skulle göra rondellskulpturer. ^^

Vilket datum kommer du hem?

Ha det bra och sköt om dig (och hoppas du slipper fler kackerlackor).Kramar/Sofie

2012-05-08 @ 15:00:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0