Kissing a train track.

SJ
Giltig: 100119
Avgång: Uppsala C, 06.56
Ankomst: Falun C, 09.10


Kursstart imorgon och flytt på onsdag. Det är mycket på gång nu.
Och jag känner att nervositeten börjar leta sig fram allt mer, men det kommer nog gå bra. Det gäller bara att hitta till rätt platser, tåg och bussar och att saker och ting funkar som de ska.
Det mesta är i alla fall redan nerpackat, så jag slipper stressa med det senare, och jag kommer hem imorgon kväll igen för att sedan åka iväg på onsdag och hämta nycklarna till bostaden osv.


Nu; tillbaka till teven och CSI: New York. Och äta en kanelbulle och dricka choklad, mmm.


Dreaming In Oceans - This Is Like Kissing A Train Track

Another song about the freakin' weekend.

Det har varit en lugn helg med film, tv-spel, häng med kompisar och chill i största allmänhet.

Var även ute på en kort promenad med Sandra idag och fotade lite i den snötäckta skogen. Tyckte att det var lika bra att passa på om det över huvudtaget skulle tas några vinterbilder i år, dels innan snön får för sig att smälta, och dels ifall raka motsatsen skulle inträffa, det vill säga att det blir äckligt kallt igen så att händerna fryser till is så fort man tar av sig vantarna.

Och just det, min mystiskt försvunna favoritskiva (för tillfället) är numera inte längre försvunnen tack vare att min smarta mamma lyfte på några DVD-fodral i mitt rum och vips, där var den! Ganska kul, och också så extremt typiskt mig, hahaha.
Jag är i alla fall väldigt glad över att den inte hade ramlat ur när jag rotade runt i min ryggsäck i biomörkret förra veckan, som vi först misstänkte, för det hade faktiskt inte varit kul alls. Fast det är nog en fråga de kanske inte får varje dag när man frågar om saker man tappat; "hej, ursäkta, jag var här för ungefär en vecka sedan och jag tror att jag kan ha tappat en CD-skiva i salong 10, finns det någon chans att ni har hittat den?"... ja, ni hör ju själva hur det låter. Jag skulle skratta. Åtminstone inombords.


A Day To Remember - Another Song About The Weekend (Acoustic)

Tent city.

Jag önskar att jag kunde teleportera mig till ett land långt borta, där det är sommar eller åtminstone sommarvarmt! Där man kan gå i t-shirt eller linne och äta glass efter glass utan att frysa. Där man kan lägga sig på stranden för att lufttorka i värmen från solen efter att man tagit ett svalkande dopp i havet. Och där man kan gå utanför ytterdörren utan att önska att man låg i sängen med fem filtar över sig.

Ohja, det skulle vara underbart.
Men för tillfället är jag fast här hemma, så jag antar att mitt enda alternativ är att gilla läget.


Tänkte hur som helst att jag skulle slänga upp ett par bilder från sommarsemestern på Cypern 2009 för att pigga upp i vintermörkret. Kanske är det inte bara jag som längtar bort?




A cold day in hell.

Herregud vad kallt det är, jag fryser seriöst ihjäl.
Sitter här med en fodrad huvtröja, fingervantar och tofflor. Vad mer kan man packa på sig liksom?
Har dessutom ont i halsen och är täppt i näsan. Life sure sucks sometimes.

Jag hade i alla fall en riktigt trevlig dag igår, då det blev fika/gossip-date med Mirja, Mirre, Sofie och Calle. Mirre uppskattade födelsedagspresenterna hon fick av moi (eller? :D), och Calle hade äntligen med sig min försenade julklapp. Första säsongen av Criminal Minds, sjukt värt. 
Årummet är det ställe vi fikat på de senaste gångerna, och det är numera ett av mina favoritcaféer här i stan. Älskar deras kyckling- och fetaost-foccacia, den är lovely. Måste dock testa en bakelse någon gång också, även om jag så blir tvungen att pressa ner den, haha.


Oh well, nu ska jag hjälpa till att fixa lite mat så att magen blir nöjd, och sen ska jag mysa framför TV:n med en film eller något. Orkar i vilket fall som helst inte göra något annat, känner mig typ helt slut i kroppen.


Parkway Drive - A Cold Day In Hell


Now, now, now look away and go back to bed...

...they will get what they need.
Will we sleep, work and play, when we consume and obey?



Det har varit en lagom chill tisdag.
Har varit på IKEA och köpt lite nyttiga hushållsgrejer (kudde, tvål, köksknivar, sax m.m.) och käkat kycklingfilé med pommes frites och bearnaisessås som smakade lika gott som vanligt.
Jag fyndade även bland överblivna julgranskulor på Coop och sparade därmed 96 spänn, då de nu kostade sammanlagt 32 kr. Ja, jag är medveten om att det är typ ett år kvar tills jag kommer att använda dem men att handla på rea = att tänka smart, så det så, hahah.

Anyway, det var ett tag sen jag frossade i kläder på internet nu och jag är sjukt sugen på lite nya t-shirts. Har suttit och spanat in Drop Deads vintersortiment och upptäckt att de har fått in en hel del nya, fräscha kläder. 
Kan i och för sig inte säga att jag har världens cashflow för tillfället, men när studiebidraget kommer bli det förhoppningsvis ändring på det, så då slår jag till, oh yes!

Tills vidare får jag dock nöja mig med att dreggla över dessa bilder:

  
 
  

Skridskoåkning och Har du hört ryktet om Morgans?

Igår var det äntligen biodags, för första gången på vad som känns som en hel evighet. Awesome!
Filmen, Har du hört ryktet om Morgans?, var bra till större delen och den hade definitivt sina roliga stunder, fast det hade ju inte skadat med fler sådana, så att säga.
Hugh Grant och Sarah Jessica Parker passade oväntat bra som gifta (eller separerade, om man ska vara petig), och av någon anledning fick jag en hel del Music & Lyrics-vibbar från Hugh Grant, vilket förmodligen berodde på hans sätt att prata; lite eftertänksamt men samtidigt smått förvirrat. En charmig kombination, haha.

"Wait! I'm not on my horse!" - förmodligen den bästa repliken i hela filmen. :D


Det blev däremot ingenting av med skridskoåkandet under dagen igår på grund av att Studenternas inte öppnade förrän klockan fyra, så vi bestämde oss för att köra stenhårt idag istället. Och det var riktigt kul måste jag säga, trots att kylan gjorde att man snabbt blev frusen om både tår och fingrar (även med sockor och dubbla lager vantar). Nästa gång ska jag definitivt packa ner en termos med varm choklad. That'll do the trick.

Anyway, nu ska jag överge datorn och istället kolla på ännu ett avsnitt av Desperate Housewives.


Freaky friday.

...eller nja, kanske inte riktigt.
Har varit och handlat mat och lite sånt på ICA Maxi idag, så jag skulle väl inte direkt kalla det freaky. Snarare mer eller mindre ointressant :D.
I vilket fall som helst hittade jag ett 16-delars porslinsset (låter lite som om jag vore en gammal tant som samlar på kinesiskt finporslin, men whatever, haha) bestående av både vanliga och djupa tallrikar, assietter och muggar som jag lade vantarna på efter en stunds fundering. Hundra spänn är ju helt klart överkomligt!

Åt för övrigt kebab med pommes frites, dressingsallad och vitlökssås till middag, vilket var sjukt gott. Min sallad är en fröjd för smaklökarna ska ni veta. I'm lovin' it.

Imorgon blir det förhoppningsvis skridskoåkning på Studenternas och sedan bio på kvällen. Myspys.
Det var dock evigheter sedan jag åkte skridskor sist, så det ska bli spännande att se hur det går. Och den gamla hockeyklubban ska självklart med, förutsatt att jag hittar en puck eller boll också! hihi.



Will you bleed for me when suicide seems so yesterday?

Snacka om lättnad!
Boende i min "nya hemort" är härmed fixat redan från och med den 20 januari, förmodligen samma dag som min kurs börjar. Jag skulle egentligen ha flyttat den 1 februari och alltså behövt pendla de två första veckorna, men nu slipper jag det, och ja, det är verkligen en lättnad.
Har väl min kära syster att tacka för detta eftersom det var hennes idé att maila och fråga. ^^

Sedan över till nästa nyhet, som förmodligen också toppar den föregående:
PARKWAY DRIVE (vars sångare går att skåda ovanför detta inlägg) intar åter igen Fryshuset i Stockholm! Det är snart mer än två år sedan jag såg dem live och i hela två år har jag alltså hoppats på att de ska komma tillbaka. Och den 5 maj 2010 är det dags!
Gosh, this made my day. Helt underbart. Måste säkra en biljett så fort som möjligt.


Om några minuter är det hur som helst seriestart för CSI: Miami, efter en tids uppehåll, och därefter är det Fringe som gäller. En helkväll framför TV:n med andra ord. lovely.




Like nails to a casket.

"Too many times searching for mercy without sincere remorse.
Look into these eyes, forever holding doubt under masks of false comfort you wear so proud."


Var en sväng till huvudstaden igår eftersom jag skulle lämna in tentan, och efteråt skulle vi tjejer egentligen ha firat det hela med lite fika, men Siri var sjuk så vi sköt upp det till en annan dag.
Istället gick jag på stan och fyndade två übervarma, mysiga tröjor på H&M. Mellandagsrea = nice price, som det heter. Passade även på att köpa en helvit spökmask på Buttericks (de var nämligen slut efter Halloween och efter det har jag inte orkat gå dit igen, så ja).

Har dessutom varit i Gränby Centrum och införskaffat en ny mössa idag, och eftersom ingen orkade laga mat köptes det hem mat från donken. Det är verkligen svinkallt ute! Mellan 17-19 minusgrader beroende på var man befinner sig. helt sjukt, kan inte minnas sist det var så kallt.



Telephone.

Har en ny mobil med touch-skärm och grejer, vilket är nice bice.
men datorn verkar inte vilja hitta USB-enheten så att överföra videos till den kan jag ju glömma, suck.

Hemtentan är hur som helst färdigskriven nu och året som filmvetare är så gott som slut. tragiskt, men sant.
Jag vågar som vanligt inte hoppas på ett alltför högt betyg, men jag är relativt nöjd och blir därför besviken som aldrig förr om jag skulle få något sämre än ett D.


"Stop callin', stop callin',
I don't wanna talk anymore.
I got my head and my heart on the dancefloor."


Lady Gaga - Telephone (feat. Beyoncé)


Glass i stora lass!

Såg Da Vinci-koden igår och idag är det dags för uppföljaren - Änglar & Demoner.
Glass med vispgrädde, bananer, maränger och chokladsås tackar jag inte heller nej till.


Lady Gaga har för övrigt utsetts till årets artist på musikcommunityn Last.fm, med hela 18 487 195 spelade låtar under 2009. Andraplatsen gick till The Killers, dock med över sex miljoner färre lyssningar än vinnaren.
Ett annat band som är värt att nämna i sammanhanget är A Day To Remember som slutade på 23:e plats, och som råkar vara ett av mina favoritband. Som ett hardcore/pop-punk-band i konkurrens mot alla världens stereotypa pop/rock-band och artister var det här en otroligt bra placering enligt min åsikt, och som ett av årets hårdast turnerande band var de förmodligen också värda den.

För detaljerad info, klicka på någon av följande länkar:
http://www.lastfm.se/bestof/2009/chart/01, http://www.lastfm.se/bestof/2009/chart/23



Stop, listen, and learn.

Det är den första dagen på det nya året och jag är förvånad över hur snabbt 2009 har passerat. Dagar, veckor och månader bara flyger förbi, känns det som.
Det har varit ett bra år, icke desto mindre, och jag hoppas att 2010 kommer att bli minst lika bra, eller till och med bättre.
Det finns många saker som jag inte haft tid att göra under årets gång, men jag värdesätter de stunder som är värda att minnas; tiden som jag har spenderat med att umgås med mina vänner och min familj, de konserter och spelningar som jag har varit på och de otroliga band som jag har sett, den underbara sommarveckan på Cypern, och de oräkneliga gånger som jag helt enkelt njutit av livet.

I år har jag bara ett enda nyårslöfte, men jag kommer att kämpa extra hårt för att hålla det.
Och jag ser fram emot de spännande saker som (jag hittills vet) kommer att hända under de närmaste månaderna, även fast rena tanken på att flytta till en annan stad på egen hand skrämmer skiten ur mig, men jag antar att det är normalt att känna så när man är ung, ovillig att växa upp, och orolig för om och hur man kommer att klara sig. Men vem vet, att lämna den här platsen ett tag kanske faktiskt visar sig vara något bra.


“Stop, listen, and learn. You won't ever fly fast enough to make time stand still.”



RSS 2.0