A night in Vegas.

Har nyss sett den sista spännande delen i CSI:-trilogin, som korsade vägarna mellan de tre serierna och därmed också städerna Miami, New York och Las Vegas i tre sammanhängande avsnitt. Hade faktiskt förväntat mig mer gällande mötet mellan de olika teamen, dvs. att åtminstone team-ledarna från alla tre serierna skulle vara samlade, men så blev det alltså inte, och det var tråkigt.  Avsnitten och handlingen var dock riktigt bra, så där har jag ingenting att klaga på, och jag antar att detta gottgör för det mesta.
Har även ätit en gigantisk, übergod maräng fylld med någon slags kolasås som troligtvis var lika nyttig för tänderna som en hel sockerskål. Men who cares, man måste ju få överdriva lite ibland.

På fredag är det för övrigt bio som gäller.
Det blir första gången ever som jag ser en film i 3D. Lär bli nice!


Guess what?

JAG HAR VUNNIT EN BLU-RAY-SPELARE!

AWESOME DELUXE! Är sjukt glad nu. Och jag väntar med spänning på kommande post, hihi.




Check yes, Juliet, are you with me?

Det har varit en lugn men samtidigt stressfylld helg. Har inte haft så värst mycket för mig, mest chillat och sedan skrivit tenta (närmare bestämt två stycken, en hemtenta och en salstenta), vilket givetvis varit anledningen till att jag känt mig stressad.

So, what else?
I fredags käkade jag tacobuffé på kåren med lite folk, och det var som vanligt trevligt. Hängde dock inte med ut igen senare på kvällen utan satsade på en hemmakväll med Nip/Tuck och sömn. Ganska härligt faktiskt.

Lördagen bestod av tentaskrivande, som sagt, och efter det blev det donken med Emilie, Björn och Marre. Jag åt glass och/med pommes frites eftersom det var längesen jag körde på den kombon och var osäker på om jag fortfarande skulle gilla det, men det var lika gott som jag mindes det. Marre och jag gick därefter på stan och köpte t-shirts till honom och skor till mig. Sedan drog vi hem hit och chillade med musik och middag osv.
Laddatde även Marres USB med en massa lättsamma pop/punk-låtar, så nu har han mellan 10-20 nya band att lyssna på. Och tydligen blev han kär i låten Check Yes, Juliet av We The Kings, haha. Jag gillar't!

Annars har det inte hänt så mycket, på söndagen skrev jag vidare på hemtentan (i filmhistoria) och sedan hängde jag med Lourdes, Mauro och några andra. :]


Veckans citat:
Indisk kille: "Do you want to watch a movie with us?"
Elisa: "What movie?"
Indisk kille: "It's the new box office hit."
Elisa (chockad): "Box of shit?!"

Telephantastic!

Not that I don't like you, I'm just at a party.
And I am sick and tired of my phone r-ringing.


Efter att ha sett musikvideon till låten Paparazzi var det svårt att tro att Lady Gaga skulle kunna göra något som var mer chockerande än så. Det var nämligen en video som fick många att höja på ögonbrynen och fråga sig själva "vad i hela friden är det hon egentligen håller på med?". För mig var det dock en ironisk och humoristisk historia som speglar  kändisvärldens uppmärksamhetsbehov.
Mitt råd till dig är därför att ta det hela med en nypa salt och fundera över varför Lady Gaga väljer att inte göra en stereotypisk musikvideo som inte säger ett skvatt, och därmed inte heller ger upphov till varken tankar eller fria tolkningar, utan istället levererar något som väcker uppmärksamhet och vars innehåll bakom fasaden av ytlighet som fångar tittarens ögon faktiskt har ett budskap.

Chockerande var alltså ordet: med hjälp av den svenske regissören Jonas Åkerlund (som även gjort musikvideor åt bland annat Rammstein) har Lady Gaga härmed lyckats ta ännu ett steg bort från det som anses vara 'normalt' inom popbranschen, och bredda sin ryktbarhet ytterligare. Resultatet av detta ges i form av den nyutkomna musikvideon för låten Telephone (feat. Beyoncé).

Ända sedan Beyoncé gjort videon till sin låt Videophone (feat. Lady Gaga) har jag väntat på att Gaga ska göra detsamma angående Telephone. Det är trots allt tack vare henne som intresset för något annat än 'hård musik' över huvudtaget finns. Och nu är den äntligen här - med resultatet att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta, eller göra båda delarna. Sanslös är ett passande ord för att beskriva videon, men samtidigt är den intressant och (vågar jag verkligen säga det?) till och med fantastisk. Ironi är bland det bästa som finns.

Lady Gaga driver med de som driver med henne, vilket tydligt markeras ca. en minut in i videon då fängelsevakterna sliter av henne kläderna och knuffar ner henne på sängen, varpå en av dem muttrar "I told you she didn't have a penis".
Det är ett uppvisande av självdistans som ger alla haters en rejäl spark på smalbenet, och det är just anledningar som denna som gör att jag beundrar henne för den hon är. Hon vågar uttrycka sig själv på ett sätt som inte ens skulle falla andra människor in, och genom att framvisa en image som både skrämmer och imponerar på fans och haters har hon gjort sig ett namn i en värld som sent kommer att glömma henne.

Både Paparazzi och Telephone innehåller humor, ironi och överdrivet skådespeleri, samt en handling som kan tolkas på valfritt sätt. Det är provokativt och uppseendeväckande. Det öppna slutet som utspelar sig i bilen ser jag som en referens till slutscenen i kultfilmen Thelma och Louise (Scott, 1991), där två bästa väninnor efter att ha begått multipla brott lovar varandra evig trohet och att aldrig ge upp, medan bilen de befinner sig i jagas av en hel poliskaravan. Och varesig det är en hyllning eller en diss så är en sak säker: jag gillar det.


Lady Gaga - Telephone (feat. Beyoncé)



"It felt so wrong, it felt so right, don't mean I'm in love tonight."

Fredagen bestod av en lagom kort skoldag, följd av en promenad till högskolan för att skaffa ett passerkort och vidare ner på stan där det, som jag nämnt tidigare, blev en liten shoppingrunda.
På kvällen (eller kanske borde jag säga natten eftersom vi inte kom ut förrän omkring tolv-tiden) åkte vi till kåren och dansade loss till gamla och nya svenska och utländska schlagerlåtar. Till en början var jag inte alls pepp på att dra ut då jag hade tänkt stanna hemma och sova istället, men det var riktigt kul och jag sjöng entusiastiskt med till bland annat "Främling" av Carola medan de andra glatt dansade omkring och gjorde sitt bästa för att försöka sjunga med ^^.

Igår åkte vi sedan på en liten dagsutflykt till Hedemora, vilket var minst sagt trevligt. Vi besökte Jims lägenhet i centrum och gick därefter till McDonald's för att käka mat. Hungriga som vi var så blev det automatiskt sjukt gott, och trots att jag var poppmätt efter min plusmeny lyckades jag ändå klämma ner en glass med chokladsås efteråt. Värt!
När vi ätit klart gick vi på promenad i den lilla staden och hamnade nere vid sjön där det fanns ett hopptorn på en brygga i det frusna vattnet. Vi som vågade tog oss ut till bryggan och klättrade upp i tornet, och därifrån beundrade vi sedan den fina utsikten.
Jag hoppade runt på ett ben i ett par minuter eftersom jag tappat min sko under mitt försök att tömma den på is och snö som läckt in på väg till bryggan. Ganska skillat skulle jag vilja påstå; både att tappa skon och att hoppa på ett ben nerför den branta trappan för att hämta den. Haha!

Det har för övrigt varit en ganska lugn söndag. Har spelat innebandy samt käkat en god middag bestående av tacos med diverse tillbehör, och nu ska jag strax sova. Talk to ya later folks, godnatt!

Confessions of a shopaholic.

Nu har jag handlat mitt för den här månaden vad gäller kläder osv.
Köpte en dyr tröja igår (och ändå var det rabatt på den) som jag velat ha aslänge och som numera är en av mina absoluta favorittröjor. Det blev även en mössa, en vårjacka, ett par mjukisbyxor (fast dessa fick jag faktiskt gratis, hihi) samt en liten skål.

Har redan planerat nästa inköp i klädväg, men det får vänta tills i slutet av månaden.
Eller det måste nästan det, hah.
Dock behöver jag ett par nya skor till innebandyn så om det är något jag tillåter mig själv att köpa innan dess så är det ett par såna. Vill helst inte springa runt med ett par skor som klämmer sönder mina tår.


Aja, nu ska jag käka frukost och sedan blir det förhoppningsvis en liten utflykt med gänget! :]

Dubbelt födelsedagskalas.

Först och främst; om ni undrar varför jag inte har svarat på några kommentarer på sistone så beror det på att det har varit något skumt med min blogg, och jag har därför inte kunnat se några nya kommentarer på listan över uppdateringar. Därmed har jag helt enkelt antagit att ingen kommenterat över huvudtaget, fast det i själva verket funnits minst en i varje inlägg :o. Goddamnit!
Nu verkar det dock funka som det ska igen, så kommentera som (de) galningar (ni är)!


Igår stod hur som helst jag och Sofie för ett dubbelt födelsedagskalas, vilket var lagom awesome. Det kom en hel del folk och det blev en minst sagt trevlig kväll hemma i Sofie och Den Grönes ballongpyntade lägenhet.
Vi åt godsaker och lekte Lilla sportspegeln (som gick ut på att kasta bollar genom hål som var värda olika mycket poäng), en "lyssna-och-gissa-lek" där vi spelade upp olika vinjetter/melodier som man i lag om 3 skulle namnge eller sätta i sitt sammanhang - t.ex. 20th Century Fox-fanfaren, James Bond main theme eller filmmusiken till Gudfadern - samt, of course, spelade party-Alias:

- "Motsatsen till ropa!"
- "Asien?"
Haha. Och sen den bästa: "Sebastian är en sån!"... - "En krabba!?". hahaha! he sure is... eller?

Well, det var kort sagt en riktig kanonkväll, så tack för att ni kom, såg och segrade! Och tack för presenterna!




And now, everybody... touch your face! One two three, go!


Disco heaven!

Igår kväll var det bowling som gällde. Skitkul!
Jag var verkligen sämst i början, men när jag spelat lite och vant mig vid klotet gick det bättre och jag gjorde två strikes och en eller ett par spares under de två timmar som vi spelade. Kom dessvärre trea, efter Jim och Süleyya, men det är bättre än att komma sist, right? höhö.

Efter bowlingen gick vi till Köpmanskrogen som verkar ha blivit vårt nya mathak, hah. Det blev en stor kebabrulle med stripsför min del, men som vanligt orkade jag inte äta upp allting. Precis som förra gången fanns en vårlhunrig Seb där och åt upp det som de andra inte orkade, dock gav han upp efter att ha ätit överdrivet mycket pizza och kebabrullar, och det kanske var lika bra. We don't wanna see you vomit, boy!

Kvällen avslutades med chill, snack och musiklyssnande i Dorotas rum. Elisa, Jim och Dorota slöpluggade medan jag satt och gäspade, och när klockan sedan närmade sig ett var det läggdags för min del.

Nu har jag hur som helst vaknat och måste skynda mig att äta frukost innan det är dags att bege sig till skolan för en eftermiddagslektion i ljudläggning. Ciao!


Lady Gaga - Disco Heaven

RSS 2.0