December everyday.

Jag måste köpa en ny jacka eftersom jag inte står ut i den redan befintliga vinterkylan med min tunna vårjacka. Frågan är bara om man ska tänka ekonomiskt och satsa på en billigare jacka eller om man ska lägga ut en tusenlapp extra för att få den där sjukt snygga jackan man verkligen vill ha.

Beslutsångest är aldrig kul. Speciellt inte när man är som jag och alltid har extra svårt att bestämma sig.
Det lutar i alla fall väldigt starkt åt det senare alternativet. Den första jackan ser så extremt vintage ut, som om någon åkt tillbaka i tiden och hämtat den från 80-talet. Fast det gör den ju inte mindre nice. Däremot ser WeSC-jackan mer bekväm ut och den är troligtvis även lite varmare. Och framförallt snyggare!


ALTERNATIV 1 (Humör, 899 kr) a.k.a. 80-talsjackan:

ALTERNATIV 2 (WeSC, 1899 kr):
(Bilder från: http://www.zoovillage.se)

Nära döden-upplevelse?

HOLY FUCKING SHIT säger jag bara.


Whoop-ee-freaking-doo, once again!

GUESS WHAT?! JAG SKA FLYTTA!!!

Idag var jag och skrev kontrakt för ett studentrum i en sjukt nice nyrenoverad lägenhet som jag tittade på förra veckan. Får förhoppningsvis hämta nycklarna på onsdag och sedan slipper jag bo i det läskiga huset ute på landet för all framtid! A-W-E-S-O-M-E!
Mina möbler kommer med en flyttbil på måndag tack vare snälla flyttgubbar (samflytt ftw!) och jag är just nu gladare än på länge :D. Kommer att få hit min dator, min TV, alla mina saker och min stora sköna säng <3.


"Har du leg?"

Ja, tro det eller ej. Igår var första gången någonsin som jag blivit ombedd att visa legitimation vid köp av en alkoholfri äppeldryck på ICA. Jag skrattade nästan ihjäl mig.

Planering.

Lite planering inför nästa vecka:
På fredagen räknar jag med att åka hem, så ska beställa tågbiljetter imorgon (om jag inte bestämmer mig för att vänta till sista minuten förstås). Kommer då att stanna i ett par dagar även om det innebär att jag missar ett par föreläsningar, för att stanna i två dygn och sedan åka tillbaka skulle vara sjukt slöseri med pengar, särskilt eftersom den totala restiden blir ca. 10 timmar.

Jag måste under helgen även åka till Falun för att hämta saker, bland annat så mycket som möjligt av min köksutrustning så att jag kan laga mat här. Just nu lever jag på färdigrätter, vilket inte är särskilt nyttigt i längden, eller köper mat som jag egentligen inte har råd med (tack vare att det satans studiebidraget aldrig kommer) men som är för god för att motstå.

Idag är min plan till exempel att köpa sushi och ta med hem. Mmmmm.
Och så måste jag köpa nya iPod-hörlurar (ja, måste), för mina gamla har snart dragit sitt sista andetag.

Dör för övrigt av hunger, så dend är sushin kanske hamnar i magen tidigare än väntat. Här i skolan orkar jag i alla fall inte sitta kvar...

FIRETRUCK!

Kan inte göra annat än att älska det:


Whoop-ee-freaking-doo!

Allting är fixat och jag är så sjuuukt lättad. Mitt problem är härmed ur världen.
Ett par mail och ett telefonsamtal till Antagningen och den sena anmälan var plötsligt raderad ur min ansökan.

Det tog mig ett (rejält miss)tag för att komma fram till detta beslut, men nu är jag säker på min sak. Att stanna kvar i Jönköping är det bästa jag kan göra. För sanningen är att den här staden erbjuder mig en utbildning som ingen annan stad har. Och jag har dessutom inte råd att slösa bort min tid på att vänta på "bättre" möjligheter. Livet är tillräckligt kort ändå.
Så även om det betyder att det är många mil hem till nära och kära, och att jag dessutom blir tvungen att stå ut med ett mindre fräscht boende, så får jag se saker och ting från den ljusa sidan; denna utbildning kommer förhoppningsvis ta mig många mil på resan mot mitt framtida drömjobb inom designbranschen.

Nu fattas det bara att jag får mitt första studiebidrag för terminen så att min inre shopaholic kan få gå loss på världen och fylla garderoben med några av höstens äckligt snygga klädnyheter. COME ON, COME ON!


...You know this isn't what we planned on.
Come on, come on!
Tell me we'll be okay.


A Day To Remember - Holdin' It Down For The Underground

DÖDA MIG...

(läs föregående inlägg först, kthnx).

Jag trodde att jag hade hittat den perfekta lösningen på mitt utbildningsproblem, och gjorde därför en sen anmälan till programmet Design av Digitala Medier på Högskolan Dalarna.

Det var en impulsgrej. Ett desperat beslut.
Och jag börjar nu tro att jag har begått ett stort jävla misstag.

För även om det går att byta ut vissa av kurserna så är det är ju grafisk design jag vill läsa i huvudsak, inte som sidospår. Varför anmäler jag mig då till en utbildning där jag förmodligen kommer att få en examen där detta ämne inte ens ingår? Bara för att få vara kvar i Falun? That doesn't make any sense.

Fuck. Fuck. Fuck.
Snälla, säg att det går att lösa, seriously... Annars kan jag lika gärna skjuta mig själv här och nu...

Alone.

Det ser ut som om jag kommer att bli kvar här i Jönköping.

Egentligen vill jag inte. Men jag känner att jag inte har så många andra valmöjligheter. Här finns det program jag vill läsa och jag kan välja om jag vill läsa 2 eller 3 år. Dessutom verkar utbildningen riktigt bra, i alla fall såhär långt.

Boendet är den främsta orsaken till att jag inte vill stanna. För stället jag bor på nu är gammalt och ofräscht, och ligger en bra bit utanför stan i ett eget litet samhälle. Det är lite hostel-känsla över det hela; delad toalett och dusch, ett kök som man helst inte vistas i och ett sovrum som känns som ett billigt motellrum i en amerikansk film. Inte okej.
Jag ska vara ärlig: det är inte helt obeboeligt, men jag är van vid att bo fint. Och att det luktade spya inne på toaletten igår när jag kom in för att borsta tänderna är bara en av de anledningar till att jag vill ha en egen lägenhet eller ett korridorsrum i stan och tillgång till en egen toalett, eller åtminstone bo i en delad (och desto fräschare!) lägenhet med högst 3 personer.

Funderar på att göra en sen anmälan till DDM och hoppas på att jag kan byta ut de kurser jag redan läst, plus några andra, mot sådana som inriktar sig mot Grafisk deisgn. Det borde i teorin funka.


Seriöst, är helt villrådig. Jag hatar att inte veta vad jag ska göra, det känns som om hela mitt liv hänger på dessa beslut och det är skitjobbigt. Vill börja gråta så fort jag tänker på det.

In times to come I'll rise above this,
But for now I can't, I'll just sit here.
My dreams have fallen once again.
My dreams have fallen once again.

I need something to fill this void I'm in.


Architects - We're All Alone

RSS 2.0