Det lönar sig att vara ärlig!

För nästan två månader sedan beställde jag en bok från CDON, som troddes ha kommit bort i Postens hantering då den inte dykt upp efter flera veckor (jag tror att jag skrev om detta vid tiden då det hände).

Men konstiga saker händer, det vet vi alla.

Häromdagen fick jag nämligen en avi för ett paket jag inte hade beställt, men gick i alla fall för att hämta ut det; det var ju ändå adresserat till mig och måste ju därför vara till mig. Och hör och häpna: paketet visade sig innehålla den försvunna boken, som nu varit på vift i nästan två månader!

Eftersom min faktura för länge sedan avskrivits (då paketet försvunnit) hade jag därför nu kunnat behålla boken utan att behöva betala för den, men som den ärliga människa jag är skrev jag genast ett mail till CDON och berättade att boken nu dykt upp. Och "som tack för min ärlighet" fick jag en rabattkod värd 50 kr!

Där ser man! Det lönar sig alltså att vara ärlig!

TEMAVECKA: Mat!

Yes, sådan är i alla fall tanken!
Och jag tänkte därför försöka lägga lite extra krut på att laga god mat till middag denna vecka, för att sedan dela med mig av de olika rätterna här på bloggen. Det blir helt enkelt roligare matlagning då!


Tisdag:

Ugnsstekt potatis med fläskfilé i marinad (rester från helgen) och panerade skinkbiffar som fick fungera som någon slags utfyllnad då fläskfilén inte riktigt räckte till en hel portion. Biffarna blev en aning brända, haha. Det är nämligen lite av en specialitet när det gäller mig! :$


Skärpan blev lite off. Just sayin'.


Onsdag:

Världens enklaste "recept" på Pasta Carbonara, endast bestående av pasta, stekta bacontärningar och matlagningsgrädde. Jag tärnade inte ens baconet själv - tummen upp!Hemmagjord sushi!

Måndag:

Försökte mig på att göra egen sushi eftersom jag haft detta i åtanke under en lång tid nu. Kanske inte världens vackraste, men gott blev det i alla fall :D.


Två händelserika dagar!

Gårdagen blev en dag utan vilostunder. Jag gick upp strax före 10 för att tvätta, och det tog som vanligt ett par timmar innan allting var tvättat, torkat och klart. Blev ca. 5-6 maskiner till slut tror jag, då jag passade på att tvätta såväl kläder och underkläder som lakan. Nu återstår det bara att få allt på plats i garderoben - det är nämligen inget jag har orkat fixa varken igår eller idag, så det får bli morgondagens uppgift, haha.

Framåt fem-tiden käkade jag sedan på Tacobaren med Elin och Josefine. Riktigt gott var det, så dit ska jag definitivt gå igen! Därefter var det biodags. Såg The Tourist som var riktigt bra! Jag tycker väldigt mycket om både Johnny Depp och Angelina Jolie, så filmen var faktiskt en ren njutning under de 103 minuter som den pågick. Kvällens avslutades sedan på kåren där det bjöds på dans och musik i stora mängder.

Idag var det Promotion-mässan på Elmia som stod på schemat, så jag masade mig motvilligt upp omkring kvart över 7 på morgonen och begav mig iväg för att göra den uppgift som vi tilldelats av skolan - samla in visitkort från intressenter på mässan och i utbyte erbjuda dem en box med företagskataloger. Ganska kul ändå, men samtidigt lite småjobbigt. På eftermiddagen åkte jag sedan till A6 Center med Elin och Josefine och shoppade kläder, ett par småsaker från IKEA och två matkassar från Coop. Ett besök på donken hann vi med också, gött gött!

Skoköp till årstidens ära.

Nya skor med mysigt fleecefoder inuti!
Jag hoppas och tror att de kommer att vara perfekta att börja använda direkt.

Har väntat hur länge som helst på att få dem nu, på grund av att jag råkade köpa en alldeles för stor storlek och därmed var tvungen att skicka tillbaka dem. Sedan väntade jag med att beställa ett par nya tills efter alla julhelger, eftersom posten vid den tiden brukar vara översvämmad av paket, vilket gör att saker och ting lättare kommer bort. Men nu är de äntligen här, i mitt rum, och här ska de stanna! Eller ja, inte i mitt rum kanske, men hos mig, HIHIHI!

All I want.

"I’m always screaming my lungs out,
Till my head starts spinning.
Playing my songs is the way I cope with life.
Won’t keep my voice down.
Know the words I speak are the thoughts I think out loud.

I like to keep things honest.

I’m a safe bet like your life’s staked on it. For real.
I’d hate to keep you all wondering.
I’m constant like the seasons,
I will never be forgotten, man.

Let’s leave no words unspoken
,
And save regrets for the broken.
Will you even look back when you think of me?

All I want is a place to call my own,
And mend the hearts of everyone who feels alone.
You know to keep your hopes up high and your head down low.
Keep your hopes up high and your head down low.
"Featuring bands (and/or their frontmen) such as Tom Denney (ex. ADTR guitarist), Nikola & Mathias of Millencolin, The Devil Wears Prada, August Burns Red, Set Your Goals, Pete Wentz of Fall Out Boy, Ed McRae of Your Demise, Oli Sykes of Bring Me The Horizon, Sam Carter of Architects, Andrew Neufeld of Comeback Kid, Vincent Bennett of The Acacia Strain, Silverstein, Veara and many more.

Sjukdom på ingående?

Det känns som om jag håller på att bli sjuk. Har ont i halsen och var lagom täppt i näsan igår kväll/natt. Plus att jag känner mig en aning svag i kroppen, men det kanske är inbillning, jag vet inte. Men syrran är ju sjuk, och det är inte helt omöjligt att hon har smittat mig. Det ligger väl liksom i luften.
Jag tänker hur som helst bara vara hemma och ta det lugnt idag, så att jag orkar gå ner på stan och ta en fika med tjejerna imorgon. Sista hänget innan jag åker tillbaka till Jönköping inför terminsstarten.

Och appropå terminsstart vill jag veta vad jag fick för resultat på tentan, hatar att gå och vänta! Särskilt när det snart gått en månad sedan vi gjorde den, och särskilt när jag inte ens vet om jag klarat den...


Anyway, för att peppa mig själv lite har jag bestämt att dessa ögonstenar får bli mitt nästa skoinköp.
Jag trodde för övrigt att Björn var den enda skofetishisten jag kände, men plötsligt verkar jag ha blivit en själv, eller åtminstone en "SHOEpaholic", lol. Don't know where that came from. Men jag gillar't.

(Bild från Caliroots).

I wanna feel weightless.

Maybe it's not my weekend, but it's gonna be my year.
And I'm so sick watching all the minutes pass as I go nowhere.
And this is my reaction to everything I fear.
'Cause I've been going crazy, I don't wanna waste another minute here.


All Time Low - Weightless


År 2010 slutade lyckligt. Juldagarna var som alltid sjukt mysiga och spenderades tillsammans med familjen. Julklappar, julmat och annat gott, sällskapsspel och filmmys - det är så det ska vara.

I mellandagarna drog jag en tripp till Stockholm, hade sleepover med mina fina tjejer och bara njöt av ledigheten. Sleepovern levde väl egentligen inte direkt upp till sitt namn då vi inte sov ett dugg under natten, utan istället slutade det med att jag och Mirre vandrade hemåt klockan 6 på morgonen medan de andra lade sig för att sova hemma hos Sofie, haha. Men det var hur som helst en sjukt nice kväll och natt.

På nyårsaftonen var det sedan fest i Sandby, enligt tradition, vilken inte var någon besvikelse. Calle fick sina födelsedagspresenter och chockade oss alla med nyheten om att hon blir kvar i Sverige. Och ja, det må ha varit en chock, men jag kan inte säga att jag inte gillar det :D.
På tolvslaget samlades alla utomhus för att beundra fyrverkerierna som lyste upp himlen, samt vänta in det nya året, glatt skrikande och tjoande. Och sedan fortsatte nattens äventyr.

Jag är spänd på vad 2011 har att erbjuda. Än så länge har året i alla fall varit rätt soft och faktiskt väldigt bra. Jag hoppas på att snart kunna komma igång med någon eller några av mina många framtidsplaner, både när det gäller musikskapande och företagsambitioner. För tro mig, jag vill inget hellre.

RSS 2.0